Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 23 mars, 2020 - 06:07Uppdaterad: måndag, 23 mars, 2020 - 17:41

"Total katastrof för turismen"

Enligt Visit Åland är läget extremt allvarligt för turismbranschen, där både gäster och bokningar helt lyser med sin frånvaro. Branschen hotas nu av en våg av konkurser.

– Vi har pratat med över 100 företag eller föreningar som tillhör branschen och alla säger samma sak, att det mer eller mindre är total katastrof. Våren är till största del helt avbokad och om det här fortsätter över sommaren blir situationen ännu värre. Då är det nog många som kan ha svårt att fortsätta, där det helt enkelt kan handla om konkurser, säger Niko Micklin, ansvarig för försäljning på Visit Åland.

Visit Åland har nu delat upp sig i två olika grupper där den ena gruppen hjälper branschen och medlemmarna med information och den andra gruppen förbereder att snabbt kunna köra igång marknadsföringen av Åland som destination så fort krisen är över.

– Direkt när vi ser att det finns en möjlighet att marknadsföra kan vi bara trycka på en knapp så får vi fart på det igen, säger Niko Micklin.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »