Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 1 september, 2023 - 06:17Uppdaterad: fredag, 1 september, 2023 - 09:39
  • EU-parlamentariker Nils Torvalds. Arkivbild.

Torvalds vill ha svar från EU-kommissionen om fiskekvoterna

EU-parlamentarikern Nils Torvalds har skickat in en skriftlig fråga till EU-kommissionen om fiskekvoterna Östersjön och det småskaliga fisket. 

Torvalds har delat upp sin skriftliga fråga i tre punkter och undrar först på vilket sätt kommissionen tagit i beaktande det småskaliga fisket under beslutandeprocessen. Han undrar också hur kommissionen ska säkerställa att det småskaliga kustfisket och fritidsfisket kan fortsätta. Slutligen frågar Nils Torvalds om kommissionen övervägt undantag för det småskaliga kustfisket i fortsättningen. 

Frågan är inskickad som prioriterad, vilket innebär att det bör komma ett svar från kommissionen efter tre veckor. Det var i början av veckan som EU-kommissionen presenterade sitt förslag till fiskekvoter för nästa år. Om det förslaget godkänns är det stopp på fiske av lax och strömming i Ålands hav.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »