Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 13 juli, 2018 - 12:28Uppdaterad: fredag, 13 juli, 2018 - 12:32
  • Dan-Johan Dahlblom på Sparhallen. Arkivfoto: Owe Sjöblom.

Torkan får butik att ändra köttinköpsrutiner

Sparhallen har bestämt sig för att göra som många svenska butiker och sluta köpa in kött med annat ursprung än Finland och Sverige.

Dan-Johan Dahlblom säger till Ålands Radio att man kommer att prioritera åländskt kött i det egna butiksstyckeriet, och när det gäller kött som kommer färdigpackat slutar man köpa från andra länder än Sverige och Finland.

- Men vi säljer ut de lager vi har för att undvika svinn. Jag hoppas kunderna ska se positivt på det här, säger Dahlblom.

Han tror inte att de ändrade rutinerna ska påverka prisbilden.

- Om Dahlmans tvingas utföra nödslakter kan det snarare bli så att priserna går ner, men för producenternas skull får vi hoppas att det inte blir så, säger han.

I går talade Ålands Radio med Sverker Jansson på Mattssons i Godby och han sa att där satsar man redan främst på åländskt och övrigt inhemskt kött.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »