• Dan-Johan Dahlblom på Sparhallen. Arkivfoto: Owe Sjöblom.
Publicerad: fredag, 13 juli, 2018 - 12:28, uppdaterad: fredag, 13 juli, 2018 - 12:32

Torkan får butik att ändra köttinköpsrutiner

Sparhallen har bestämt sig för att göra som många svenska butiker och sluta köpa in kött med annat ursprung än Finland och Sverige.

Dan-Johan Dahlblom säger till Ålands Radio att man kommer att prioritera åländskt kött i det egna butiksstyckeriet, och när det gäller kött som kommer färdigpackat slutar man köpa från andra länder än Sverige och Finland.

- Men vi säljer ut de lager vi har för att undvika svinn. Jag hoppas kunderna ska se positivt på det här, säger Dahlblom.

Han tror inte att de ändrade rutinerna ska påverka prisbilden.

- Om Dahlmans tvingas utföra nödslakter kan det snarare bli så att priserna går ner, men för producenternas skull får vi hoppas att det inte blir så, säger han.

I går talade Ålands Radio med Sverker Jansson på Mattssons i Godby och han sa att där satsar man redan främst på åländskt och övrigt inhemskt kött.

Fler Nyheter

Video: Se hela pridetåget

Idag avslutas Åland pride med sedvanlig parad från västra hamnen till torget. Här kan du se hela tåget och höra en intervju med Regnbågsfyrens...

Trygghet ur ett nordiskt perspektiv

Elisabeth Rusdal och Andrea Hasselblatt intervjuas
Katastrofberedskap kom på tapeten när de nordiska kvinnoförbunden träffades på Åland för sin sommarkonferens.

ÅHS satsar på magnetundersökning

ÅHS satsar på magnetundersökning
-Det är en milstolpe för Ålands hälso- och sjukvård. Det säger styrelseordförande Annette Holmberg-Jansson om den magnetresonanstomograf, MRT, som ÅHS har investerat i till sin röntgenklinik.

Naturliga orsaker bakom Torpfjärdens torrläggning

Det låga vattennivåerna i Torpfjärden i Jomala har inte orsakats av vägarbetena och installationen av den nya vägtrumman som ersatt den gamla. Den...

Dömd för hotfulla meddelanden

En 27-årig man har av tingsrätten dömts till 120 euro i dagsböter för olaga hot.

Trygg vardag tema för kvinnokonferens

Trygg vardag är temat för Nordens Kvinnoförbund, NKF, som i dag och i morgon samlas till konferens på Åland.

Stabilt resultat för Andelsbanken

Andelsbanken för Åland redovisar en rörelsevinst på drygt 2,9 miljoner euro för årets sex första månader. Resultatet är på samma nivå som för motsvarande period i fjol.

Böter för narkotikabrott och rattfylla

Böter och körförbud blev följderna för en 48-årig man som tingsrätten dömde för narkotikabrott, rattfylleri och fordonsskatteförseelse.

Företag stryks ur handelsregistret

12.000 företag och bostadsaktiebolag riskerar att bli strukna ur handelsregistret om de inte meddelar att det fortfarande har verksamhet. Det skriver Patent- och registerstyrelsen i ett pressmeddelande.