Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 5 januari, 2022 - 14:01Uppdaterad: onsdag, 5 januari, 2022 - 18:34

Toppen av epidemin har ännu inte nåtts

Epidemitoppen är ännu inte nådd i Finland. Det bedömde Liisa-Maria Voipio-Pulkki vid social- och hälsovårdsministeriet när hälsovårdsmyndigheterna i riket hade pressinformation för första gången i år.

Incidensen är rekordhög i Finland och antalet nya coronafall har ökat betydligt, men sjukdomsfallen ökar inte i samma utsträckning. Det sade direktör Mika Salminen vid THL.

Under perioden 26.12.2021–1.1.2022 bekräftades i Finland uppskattningsvis 38.700 nya coronafall. Föregående vecka var siffran över 21.000.

Belastningen inom den specialiserade sjukvården har ökat måttligt och inte heller behovet av intensivvård har konstant ökat.

Antalet dödsfall som är coronarelaterade är ett helt annat än i början av epidemin, och det har vi vaccinerna att tacka för, sade Voipio-Pulkki.

Enligt svenska Yle kommer THL inom de närmaste dagarna eventuellt att ge direktiv om att förkorta den tid personer ska vara i karantän eller isolerade.

I vissa branscher är det brist på arbetstagare till följd av sjukdomsfall och långa karantäntider.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »