Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 12 oktober, 2010 - 09:10Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Tonårsföräldrar vill ha kvar fältarna

Antalet ungdomar som berörs av fältarnas arbete är fler på landet än i stan. Det sa fältarna Annika Humell och Fanny Sundström vid ett informationsmöte om fältarnas arbete som hölls i Näfsby skola igår. Det var tonårsmamman Johanna Mattsson från Hammarland som hade tagit initiativ till ett mötet, som hölls igår kväll och som lockade 25 personer av vilka 5 var politiker. Hammarlands kommun har aviserat att man är tveksam till det nya avtalet för fältarverksamheten där stan skulle betala hälften av kostnaderna och landsbygdskommunerna den andra hälften; mot 75 % för staden idag och 25 % för landsbygden. Det kommunstyrelsen i Hammarland har opponerat sig emot är att stadens uppsägning av det nuvarande avtalet kom en dag för sent. Frågan avgörs i fullmäktige och enligt socialnämndens ordförande Stig Mattsson, som var mycket fåordig efter mötet, är det ännu inte uteslutet att Hammarland trots allt går med på det nya avtalet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »