Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 27 januari, 2017 - 12:12

Tomt på Öra såldes billigare

Hammarland köper ytterligare 4,6 hektar mark för framtida behov.

 Det handlar om ett centralt beläget område, mellan Kattby och Frebbenby, som gränsar till Storäng som redan tidigare planerats för bostäder.

Fastigheten Erkas var till salu via en mäklare och Hammarland vann budgivningen med ett bud på 55.000 euro. Samfällda land- och vattenområden ingår i köpet som godkändes efter en omröstning i kommunfullmäktige med rösterna 11-4.

Vid gårdagens sammanträde godkändes också sänkt pris för en tomt på Öra strand. Det ursprungliga priset på tomten var drygt 58.000 euro men fullmäktige godkände ett bud på 48.000 med ett villkor om att byggnadslov ska sökas inom två år. Samtidigt gavs kommunstyrelsen i uppdrag att se över priset på tomterna på Öra som hittills endast bebyggts med två radhus.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »