• Stephan Toivonen har polisanmält 11 personer för falsk angivelse. Arkivfoto: Ulf Weman
Publicerad: fredag, 14 december, 2018 - 10:18, uppdaterad: fredag, 14 december, 2018 - 10:26

Toivonen polisanmäler 11 personer

Stephan Toivonen, Åländsk demokrati, har i dag polisanmält 11 personer för falsk angivelse med yrkan på straff och ett skadestånd på 40.000 euro.

 De som anmälts är samma personer som år 2015 polisanmälde Toivonen för hets mot folkgrupp efter att han skickat ett brev till invånare i Kumlinge och Kökar där han berättade att han ville ordna en folkomröstning om flyktingmottagning i kommunerna.

För tre veckor sedan beslöt riksåklagaren att det inte blir något åtal för hets mot folkgrupp. I motiveringen sades att skrivelsen innehåller uttryck som kan anses kränkande och provokativa men att helhten inte var så grov att det blir åtal.

Stephan Toivonen skriver i ett pressmeddelande att han gjort sin anmälan för att visa att man inte utan konsekvenser kan okynnesanmäla personer för brott som inte begåtts.

-När jag blev anmäld, så kontaktade jag samtliga och påpekade att det var en falsk angivelse och att jag skulle anmäla dem då jag blivit frikänd. Tyvärr tog det 3,5 år innan åklagaren lade ner ärendet, skriver Stephan Toivonen.

Fler Nyheter

Hammarudda är landets mest miljövänliga gård

Pristagare Tage Eriksson:
Världsnaturfonden WWF utnämner de åländska jordbrukarna Tage och Ulla Eriksson till Finlands mest miljövänliga jordbrukare.

Tufft 2018 för Smartpark

Vd Mattias Eriksson berättar om det tuffa året och förhoppningarna framöver:
Smartpark hade ifjol svårt att locka besökare till parken i Eckerö. Smartpark som i vanliga fall strävar efter ett besökarantal på 10 000, kom förra året endast upp i 8 500 besökare vilket ledde till en förlust för företaget.

Centern vill se eldrivna passagerarbåtar

Centern vill modernisera skärgårdstrafiken och ha en förbättrad tillgänglighet till skärgården, det skriver man i ett pressmeddelande. Nu vill man bland annat se ett försöksprojekt med eldrivna snabbgående passagerarbåtar.

Nu finns elektroniska Ålex redo för användning

Lagberedningschef Hans Selander berättar mer:
Nu har landskapet givit ut den elektroniska versionen av Ålands lagbok, Ålex. Lagberedningschefen Hans Selander berättar att man har arbetat med detta i ungefär tre års tid.

Nya förordanden inom Borgå stift på Åland

Pastor Thomas Lindh har förordnats till församlingspastor under perioden 08-28 juni 2019 i Mariehamns församling.

Kostnaderna för Kickoff 2019 uppgår till 22 000 euro

Under Ålands landskapsregerings sammanträde den 7 juni 2019 beslöt man att godkänna öppna högskolans offert angående seminariet Kickoff 2019.

LR avslår fastighetsreklamation

En fastighetsägare vill reklamera sitt husköp men landskapsregeringen väljer nu att lägga ner ärendet.

Dagsböter och körförbud för fortkörning

En kvinna dömdes i tingsrätten för grovt äventyrande av trafiksäkerheten.

Skissritningarna för Prästkragen daghem godkända

Kommunfullmäktige i Saltvik har godkänt skissritningarna för en tillbyggnad av Prästkragen daghem.