Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 23 februari, 2024 - 06:22Uppdaterad: fredag, 23 februari, 2024 - 07:53

Tio miljoner euro kan sparas vid övergång till elektronisk skattepost

Om alla personer i landet med digitala kunskaper övergår till elektronisk kommunikation med myndigheterna sjunker kostnaderna med tio miljoner euro, den uppskattningen gör Skatteförvaltningen. 

Kostnaderna för Skatteförvaltningen för behandlingen av pappersposten uppgår till 17 miljoner euro varje år. Kostnaderna kommer av att skriva ut och posta brev, beslut och blanketter, och av att behandla den papperspost som kommer av kunderna.   

– För tillfället har fler än fyra miljoner finländare goda digitala kunskaper och förutsättningar att handla elektroniskt men tills vidare har endast 1,2 miljoner personer beställt Suomi.fi-meddelanden, alltså övergått till att beställa digital myndighetspost. Det lönar sig att ta i bruk elektronisk skattepost eftersom den kommer fram snabbt och säkert, och i MinSkatt bevaras också breven och besluten, säger Joonas Jarva, produktägare för MinSkatt på Skatteförvaltningen.   

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »