Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 20 juli, 2021 - 16:07
  • KST har rättat till brister i socialjouren. Arkivfoto: Johan Ågren.

Tillsynsärende mot KST läggs ner

ÅMHM lägger nu ner ett tillsynsärende som man inledde i mars mot kommunernas socialtjänst, KST, gällande organiseringen av socialjourverksamheten.

ÅMHM har beslutat att inte vidta några åtgärder, eftersom KST har ändrat sin organisering. Bakgrunden var att ÅMHM bedömde att det ifrågavarande systemet innehöll svagheter då man som privatperson inte kunde få direkt kontakt med en jourhavande socialarbetare, utan behövde ringa 112 för att sedan bli vidarekopplad.

- Under våren har vi jobbat med att bygga upp jouren, så i mitten på maj ändrade vi rutinerna för socialjouren och man når nu en socialarbetare direkt dygnet runt utanför kontorstid, säger Paulina Eklund som är områdeschef för barnskyddet samt ansvarig för socialjouren på KST.

För att komma till jourhavande socialarbetare när det gäller akuta ärenden utanför kontorstid ringer man 12200.

Ålands radio har försökt få en kommentar från ÅMHM utan resultat.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »