Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 15 februari, 2019 - 06:50Uppdaterad: fredag, 15 februari, 2019 - 13:46
  • Att skaffa en utvidgad försäkring nu låter sig inte heller göras hur som helst, enligt Robert Knahpe. Foto: Marika Kvarnström.

Tillfälligt stopp för utvidgad försäkring av skog

Ömsens försäkringsbolag har hittills fått in drygt 140 anmälningar om skadad skog efter stormen Alfrida. Men hur mycket som Ömsen kommer att betala ut kan inte skadechef Robert Knahpe svara på ännu. Men det handlar om så lite som tio procent av den åländska skogen som är försäkrad för storm.

De som har en utvidgad försäkring kan vänta sig en ersättning för mellanskillnaden mellan det förväntade värdet av skogen enligt skogsbruksplanen och det faktiska skördevärdet efter att den stormskadade skogen har tagits om hand.
Många skogsägare har ingen försäkring alls. I samband med sommarens torka och de skogsbränder som rasade i Sverige så valde många att skaffa en brandförsäkring, men få gjorde det med tillägget för stormskador. Att skaffa en utvidgad försäkring nu låter sig inte heller göras hur som helst enligt Robert Knahpe. Det råder stopp på att utvidga sin försäkring tills skogen är uppredd och man tydligt kan se vilka skador som skulle härröra till en eventuell ny storm.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »