Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 9 juni, 2020 - 09:21Uppdaterad: tisdag, 9 juni, 2020 - 09:21
  • Håll avstånd under sommarens styrdanser. Arkivfoto

Tillåtet med styrdans, men håll avstånd

Styrdans på restauranger är tillåtet.

Det sade Ylva Lindström, byråchef på landskapsregeringens hälso- och sjukvårdsbyrå under måndagens presskonferens.

- Men restriktionerna med avstånd gäller så verksamheten måste fundera hur man uppfyller de restriktioner och krav som finns, sade hon också.

Ylva Lindström påminde om de restriktioner och skyldigheter som finns för förplägnadsrörelser, det vill säga restauranger och kaféer, under den kommande tiden. Det ska finnas mellanrum mellan stolarna och vara glest mellan borden. I hela lokalen får man ta in halva mängden gäster jämfört med normaltillstånd. Det är viktigt att alla har sittplatser. Utrymmen som har tre väggar och tak klassificeras som inomhusutrymme och där bör platserna begränsas. Det är också viktigt att alla restauranger ska ha en plan som beskriver hur man vidtagit åtgärder och ett sammandrag av planen ska finnas så att kunderna kan se den.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »