Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 8 september, 2020 - 14:28Uppdaterad: tisdag, 8 september, 2020 - 17:34
  • Camilla Gunell hittar ingen långsiktighet i tilläggsbudgeten. Foto Tomas Tornefjell.
  • ÅLD:s Stephan Toivonen menar att tilläggsbudgeten är en dubbel katastrof. Foto Malin Lundberg

"Tilläggsbudgeten saknar långsiktighet"

Den saknar långsiktighet. Det är en sammanfattning av vad oppositionspartierna Socialdemokraterna och Åländsk demokrati säger om förslaget till fjärde tilläggsbudget.

Partiledare Camilla Gunell (S) säger att den är på rätt spår med sysselsättning och utbildning men att man också måste börja arbeta långsiktigt.

-Allt det arbete som varit på gång tidigare har ju handlat om att ta ner driftsutgifterna inom landskapet och särskilt inom kommunstrukturen, säger hon och vill att landskapsregeringen nu säger vad som ska hända med det.

Camilla Gunell efterlyser också resurser till att genomföra åtgärderna, det vill säga lärarresurser och utrymmen för utbildningen. Hon vill också se nya permanenta arbetstillfällen för dem som drabbats av uppsägningar. Stephan Toivonen (ÅLD) skräder inte orden.

-Kort skulle jag karaktärisera den som en dubbel katastrof, säger han.

Han saknar extra satsningar och hoppas att en eventuell femte tilläggsbudget under hösten ska satsa 15 miljoner på näringslivet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »