Publicerad: måndag, 2 december, 2019 - 13:44Uppdaterad: måndag, 2 december, 2019 - 17:23

Tidigare LR-anställd yrkar på ersättning

I dag hölls en rättegång där en man som tidigare var anställd på en av landskapets frigående färjor yrkar på 3400 euro i ersättning av landskapsregeringen för beredskap under sin uppsägningstid.

Den tidigare anställde ansåg att han hade en skyldighet att inställa sig till tjänstgöring kl 08.00 morgonen efter att han fått meddelande om att arbetsgivaren behövde hans tjänster. Enligt landskapsregeringens dåvarande sjötrafikchef Bo Karlsson hade man informerat om att sådana arbeten var något man skulle komma överens om i god tid och att det innebar att den anställde inte skulle vara beredd att inställa sig redan påföljande morgon.
Enligt Bo Karlsson var det osannolikt att det skulle dyka upp något sådant arbete eftersom landskapet inte hade kvar några fartyg som krävde befäl ombord, förutom skolfartyget Mikael Sars. Dom ges den 16 december kl 15.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »