Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 11 februari, 2020 - 15:07Uppdaterad: tisdag, 11 februari, 2020 - 17:03
  • Gun-Mari Lindholm. Arkivfoto.

Tidigare kansliministern: ”Tvivelaktiga affärer”

Gun-Mari Lindholm är kritisk till Obundnas Marcus Måtars och Bert Häggbloms, som hon säger, ”tvivelaktiga affärer vilka ämnar kringgå jordförvärvsreglerna”.

Hon är själv tidigare kansliminister, med de här frågorna på sitt bord, och före detta talman. Hon har också varit Obunden samlings partiledare i tolv år.

– De vill ha kvar syftet med jordförvärvsreglerna och ämnar inte luckra upp dem, utan i stället slår man mynt av att man går runt reglerna som ombud för intresserade utomålänningar. Det här tycker jag är alarmerande, att man hanterar självstyrelsens syften på det här sättet, säger hon.

Hon välkomnar spörsmålet från Liberalerna och Socialdemokraterna och önskar också reaktioner från övriga partier.

– Regeringspartier och lagtingsledamöter ska stå upp för det här. Vi har en självstyrelse och vi ska vara aktsamma om hur vi hanterar dess grunder och syften, säger Gun-Mari Lindholm.

Ålands Radio har sökt Marcus Måtar och Bert Häggblom för en kommentar men inte lyckats nå dem.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »