Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 17 april, 2024 - 20:00Uppdaterad: torsdag, 18 april, 2024 - 10:59

Thörnroos om nya partiet: “Svårt att vara sexig när man är i mitten”

Veronica Thörnroos tänker starta ett nytt politiskt parti: "Jag har sagt på skoj att partiet blir som Centern, men tillbaka till rötterna med en modern touch"

Hon har redan partistadgar och ny logotyp klar och jobbar med tillsättningen av en styrelse. Avgörande för satsningen enligt henne är att hon fortsatt har viljan och kraften att vara med och påverka och utveckla Åland och att hon tror att en ny politisk plattform ger henne bäst möjligheter till det. Hennes hjärtefrågor är fortsatt de samma och det nya partiet kommer trängas i mitten där det politiska utrymmet redan är litet.  

– Det är svårt att vara sexig när man är i mitten och många partier är väldigt likartade. Men unikt för Åland är personvalet och att folk kan välja parti utifrån vem som finns med i ledningen, säger Veronica Thörnroos, som hoppas kunna värva ett starkt lag, både genom nya krafter och gamla politiker.  
– Men jag är inte ute efter att splittra andra partiers grupper, poängterar Veronica Thörnroos.

Under nästa vecka väntas hon presentera mer information. Nya Åland var först med nyheten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »