Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 15 augusti, 2023 - 16:23
  • Thora har rötter från Åland, men studerar i Kanada. Foto: Josefina Jansson.

Thora Asudeh forskar om reformationsrörelsen på Åland

Thora Asudeh, studerande vid Carleton University i Ottawa, Kanada, genomför denna sommar ett forskningsprojekt om reformationsrörelsen på Åland. 

– Tanken med projektet är att se om Åland följde Sverige eller om de gick en egen väg i reformationen på 1500-talet, säger Thora Asudeh till Ålands Radio. 
Thora Asudeh har rötter på Åland och tillbringar somrarna här. Hitintills har hon fått fram att Åland reformerades till luthersk tro lite senare än resten av Sverige, som Åland då var en del av.
– Forskningen kommer att resultera i en uppsats om belägg för reformationsrörelser på Åland, och ett examensarbete om Ålands historia och reformationsstudier under hennes kommande sista år på universitetet i Kanada, skriver Åke Söderlund i ett pressmeddelande.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »