Publicerad: onsdag, 2 december, 2020 - 10:39Uppdaterad: onsdag, 2 december, 2020 - 12:58
  • Julen ska enligt THL planeras i god tid och man ska fundera över kreativa lösningar då man vill träffa andra utanför den närmsta kretsen. Arkivfoto.

THL uppmanar till god planering inför helgerna

Institutet för hälsa och välfärd THL uppmanar till god planering av de festligheter som kommer i december, allt från självständighetsfirande till jul och nyår.

-Det är viktigt att fira med de närstående och ingen ska lämnas ensam över helgen. Däremot är det ändå bra att samlas för att fira bara med dina närmaste och använda kreativitet vid träffar med andra. När det gäller äldre närstående är det viktigt att följa deras önskemål om julfirandet, säger Mika Salminen, direktör vid THL i ett pressmeddelande.

Vid högtider gäller samma principer som vid andra tillfällen under coronatiden. Det viktigaste är att hålla god hand- och hosthygien och försöka hålla säkerhetsavstånd. Man kan använda ansiktsmask om man känner för det. Också under högtiderna är det viktigt att gå och testa sig även om man bara har lindriga symtom som tyder på coronaviruset och annars hålla sig hemma om man har symtom.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »