Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 21 december, 2021 - 13:51Uppdaterad: tisdag, 21 december, 2021 - 14:05
  • Nu rekommenderar THL att användningen av covidintyg pausas. Regeringen diskuterar intygen senare i dag.

THL rekommenderar att covidintyg pausas

THL rekommenderar att regeringen pausar covidintyget under viss tid, speciellt vid verksamheter som klassas som högrisk vad gäller smittspridning.

Det framkom på hälsomyndigheternas coronainformation i Helsingfors i dag. THL har även tidigare problematiserat covidintyget. Generaldirektören för THL, Markku Tervahauta, sade i helgen i en intervju för Yle att rent epidemiologiskt fungerar inte covidintyget som det ska, i och med att omikronvarianten sprider sig fort också bland dubbelvaccinerade. När regeringen senare i dag möts för att besluta om coronarestriktioner blir covidintyget en central fråga.

Taneli Puumalainen från social- och hälsovårdsministeriet sade på presskonferensen i dag att olika regioner mycket väl kan dra i nödbromsen, alltså införa betydligt strängare restriktioner för att stävja covid-19. Många regioner har redan gjort det.

-Hela Finland borde inte införa stränga restriktioner, men lokalt kan stränga restriktioner vara på sin plats för att få smittkurvan att svänga neråt, sade Puumalainen. Just nu får 58 personer intensivvård på grund av coronasmitta. De flesta av dem som får sjukhusvård är ovaccinerade. Incidensen i Finland är just nu 408.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »