Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 12 augusti, 2021 - 08:00Uppdaterad: torsdag, 12 augusti, 2021 - 09:19
  • THL arrangerar på torsdagen ett informationstillfälle över nätet där de besvarar på frågor om coronavaccinationerna av barn. Genrefoto: Rasmus Karlsson.

THL informerar om vaccinering av barn

Idag kommer Institutet för hälsa och välfärd, THL, hålla en offentlig tillställning där de informerar om coronavaccinationer av barn.

På informationstillfället besvarar THL:s experter bland annat frågor som på förhand lämnats in av allmänheten. Tillställningen, som sänds via nätet klockan 17.30, är på finska men kommer i efterhand att finnas med svensk text på THL:s Youtube-kanal.

Den allmänna vaccineringen av barn i åldern 12-15 år inleddes denna vecka. Tidigare var det endast barn som tillhör någon riskgrupp i nämnda ålderskategori som vaccinerades mot covid-19.

Ett barn har själv rätt att besluta om sin vaccinering ifall en person inom hälso- och sjukvården bedömer att barnet utifrån sin ålder och utvecklingsnivå kan fatta beslut om sin egen vård.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »