Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 13 augusti, 2019 - 16:18Uppdaterad: tisdag, 13 augusti, 2019 - 17:05
  • Ålcom räknar med att störningar i den fasta telefonin ska vara avhjälpta i morgon. Foto Henrik Säll.

Telefonistörningar ska vara avhjälpta i morgon

De driftstörningar i telefonitjänster som under dagen har påverkat fasta telefonnummer beror på arbetet med att implementera en uppgradering på fastlandet. Det säger Ålcoms tillförordnade VD Tom Bengtsson.
- Det är en portningsserver som bråkar eftersom en del information försvunnit. De som registrerat ett fast telefonnummer hos en operatör och senare flyttat över eller portat det till en annan är de som haft problem nu, säger Bengtsson.
Enligt Bengtsson har störningarna påverkat telefonitjänster både på Åland och i fastlandet. Problemen uppstod någon gång under natten och förväntas vara löst före midnatt idag.
- De ska vidta åtgärder som borde lösa problemet klockan 23 ikväll, och efter det borde allt fungera som det ska, säger Bengtsson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »