Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 4 januari, 2019 - 14:10Uppdaterad: fredag, 4 januari, 2019 - 14:37
  • 0457 34 55 171 är det nyinrättade telefonnumret.

Telefon för isolerade personer öppnas

För att hjälpa personer som sitter isolerade i sina hem efter stormen beroende på nedfallna träd i kombination med elledningar öppnar myndigheterna nu ett telefonnummer.

Från klockan 14.30 fram till klockan 21.00 i dag kan man ringa 0457 34 55 171 och anmäla detta. För få hjälp via detta nummer behövs man uppge den här informationen:

- Ditt namn, telefonnummer samt exakta adressen för var du blivit isolerad. Platsen ska gälla stadigvarandeboende.

- Beskriv vad som hindrar dig från att ta dig ut. För att kunna få hjälp denna väg krävs att det handlar om en kombination av nedblåsta träd och elledningar. Beskriv också omfattningen av de hinder som finns och hur långt du har till farbar väg.

Utgående från informationen ska räddningsmyndigheterna så snart som möjligt skicka hjälp.
- Vi ber er notera att vi inte kan garantera att hjälpen kommer omedelbart utan det kan ta tid, i vissa fall upp till något dygn, innan vi har rätta resurser att hjälpa, skriver jourhavande räddningsledare Lennart Johansson i ett pressmeddelande.
Har ni problem med enbart nedblåsta träd som hindrar er från att ta er från ert hem rekommenderar vi att ni kontaktar privata entreprenörer eller den kommun ni bor i.

Blir läget akut, så kallt att ni inte längre kan vistas i er bostad, att ni saknar mat och vatten eller att ni drabbas av akut sjukdom eller olycka ska man ringa 112!

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »