Publicerad: torsdag, 10 januari, 2019 - 11:49Uppdaterad: torsdag, 10 januari, 2019 - 12:17
  • Lucas Rönnholm och Alexander Grundström. Foto: Ann-Christine Karlsson.

Tar åtminstone två veckor att reparera alla tak

- Det kan ta minst två veckor till innan vi har kört runt och fixat alla tak som gått sönder i stormens spår, säger takläggare Lucas Rönnholm.

Takläggare Alexander Grundström tillägger att man får skjuta på inplanerat arbete en månad eller så på grund av reparationsarbetena så att alla kan känna sig trygga i sina hus.

Rönnholm säger att det är 40-50 tak som har gått sönder på grund av stormen. Mestadels handlar det om filttak, tegelpannor och plåtar som blåst av. Grundström menar att den värst drabbade kunden är Quickly Tvättcentral, där omkring 1 000 kvadratmeter filttak blåst bort.

Också väderförhållandena påverkar takläggarnas arbete.

- Vi är otroligt väderberoende. Nu när folk verkligen behöver hjälp får vi göra det bästa vi kan fast det är lite duggregn. Blåser det har vi ju sele och linor, men det är ju klart, blåser det så hårt som det gjort tidigare kan vi absolut inte arbeta, säger Grundström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »