Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 1 augusti, 2018 - 10:47Uppdaterad: torsdag, 2 augusti, 2018 - 16:11
  • En Cinderellaresenär försökte sätta eld på sina kalsonger. Foto: Rasmus Lindqvist.

Tände eld på kalsongerna – tre till sjukhus

Kryssningsresenären som greps i natt hade försökt tända eld på sina kalsonger ombord på Viking Lines m/s Cinderella. Det berättar polisen nu.

Resenären var en man i 50-årsåldern som inte har fast adress i Finland. Han hade tidigare omhändertagits av fartygets personal och de hade satt honom i fyllecellen ombord, och det var där han försökte sätta eld på kalsongerna.

- I det här fallet så visar det sig att det inte är några allvarligare skador på fartyget och inte heller på någon av personerna som fick uppsöka sjukhus men potentiellt är det alltid farligt om man anlägger en eldsvåda på en båt, säger kommissarie Christoffer Ahlfors.

Tre personer i personalen andades in rök och därför fördes de till Ålands centralsjukhus för kontroll. Det ska enligt polisen inte vara någon fara med dem.

Polisen utreder ärendet vidare. Man rubricerar ärendet som sabotage, ett brott som kan ge fängelse i allt från fyra månader i upp till fyra år.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »