Ur talmannens nyårstal:
Publicerad: söndag, 1 januari, 2017 - 13:06, uppdaterad: måndag, 2 januari, 2017 - 06:23

Talmannens nyårstal

Okunskap, oengagemang, historielöshet och mest av allt kanske tidsbrist. Det är orsakerna till den oförståelse som Helsingforsregeringen numera visar den åländska självstyrelsen.

Klicka på bilden för att höra talman Johan Ehns nyårstal.

-Det är knappast illvilja. Men nu hoppas jag att vi på Åland kan samla våra krafter och visa att både republiken och självstyrelsen vinner på att skapa de förutsättningar som gjort vårt samhälle så bra.

Det sade talman Johan Ehn under sitt nyårstal på nyårsdagen.

Ehn sade också att Finland alltid lagt stor heder i att följa internationella överenskommelser och han hoppas och tror att statsledningen ska fortsätta göra det år 2017.

Ehn betonade också vikten av det egna ansvaret i bland annat den offentliga debatten.

-Vi som individer kan göra skillnad genom kunskap, genom att ifrågasätta och genom att inte skapa splittring och missämja.

Fler Nyheter

Lugn helgnatt trots mycket folk i farten

Natten mellan lördag och söndag var det mycket folk i farten men ändå relativt lugnt, meddelar polisen.

Avgångar med Viggen ställs in

Två avgångar med m/s Viggen ställs in i dag eftersom skärgårdsfärjan drabbats av ett tekniskt fel. Det meddelar Niklas Karlman på landskapsregeringens infrastrukturavdelning.

Jansson vill starta union

Roger Jansson om union mellan Finland och Sverige
Tidigare riksdags- och lagtingsledamot Roger Jansson (MSÅ) vill se en union mellan Sverige, Finland och Åland. Det framkom i ett tal som han höll på...

Kor ska hållas på egen mark anser hovrätten

Hovrätten ser ingen anledning att ändra tingsrättens beslut i en dom om kor som betat på mark dom egentligen inte skulle ha varit på.

Polisen avbröt fest på Klinten

Under natten till lördag anmäldes en ungdomsfest på Klinten som störande. Enligt den som ringde skulle det finnas minderåriga på festen. Polisen...

Fyra avvisades från färja

Polisen hade kallats under de tidiga morgontimmarna till ett kryssningsfartyg som anlöpte till Mariehamn. Ordningsvakterna ombord begärde assistans...

Stina Toivonen är Årets senior

Stina Toivonen tilldelas priset Årets senior.

Det ljusnar inom ÅHS-psykiatrin

Situationen ser lite ljusare ut vad gäller psykiatriska kliniken vid Ålands hälso- och sjukvård.

Köttkonsumtion och klimat

Agronom Lars Höök
Köttkonsumtionens påverkan på vårt klimat är en aktuell fråga som kom upp under Ålands producentförbund, ÅPFs höstmöte idag när agronom Lars Höök föreläste om att neutralisera debatten om just köttkonsumtion.