Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 29 mars, 2020 - 13:35Uppdaterad: söndag, 29 mars, 2020 - 15:08
  • Talman Roger Nordlund. Foto: Hasse Persson-Bru.

Talmannen: Vi måste hjälpas åt

Talman Roger Nordlund (c) gav under söndagens presskonferens ett tal till landskapet Åland där han tackade för allas uppoffringar, påminde om allvaret i situationen och vädjade om att fortsätta hjälpas åt.

Han poängterade bland annat att alla åtgärder som görs som innebär begränsningar av olika slag görs för vårt gemensamma bästa och för att sjukvårdsapparaten ska klara av den förväntade ökningen av antalet coronafall.

- Vårt samhälle ska igenom den här krisen, men vårt gemensamma arbete går ut på att det ska ske på ett så hanterligt sätt som möjligt och att så få människor ska lida större skada som möjligt, och att så få människor, hoppeligen ingen här på Åland, ska behöva sätta livet till, sa Roger Nordlund. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »