Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 19 maj, 2020 - 10:53Uppdaterad: tisdag, 19 maj, 2020 - 15:14
  • Tallink Siljas Galaxy. Foto: Tallink Silja.

Tallink Silja varslar 450

Tallink Silja varslar 450 av sina anställda om uppsägning i coronakrisens spår.
Majoriteten av de berörda är anställda ombord på fartygen, men samtliga tre kollektivavtalsområden berörs.

Enligt det pressmeddelande Tallink Silja under förmiddagen skickat ut har passagerarsiffrorna för april sjunkit med 96 procent jämfört med samma månad i fjol, samtidigt som de sjöfartsstöd som vanligtvis utgår har dragits in eftersom fartygen inte är i trafik.

-Vi har under en längre tid påtalat för regeringen att vår verksamhet inte fungerar utan sjöfartsstödet under denna svåra tid. Vi hoppas att regering och riksdag förstår allvaret och snabbt inför en tillfällig ändring av lagen så att vi slipper lägga ytterligare varsel och kan behålla resterande personal, skriver vd för Tallink Silja Sverige Marcus Risberg.

Bolagets ledning ska nu tillsammans med företrädare från berörda fackförbund arbeta för att i möjligaste mån hitta lösningar för den personal som berörs av varslet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »