Publicerad: fredag, 14 augusti, 2020 - 16:53
  • Foto: Victor Enberg, ÅRTV

Tallink Silja rekommenderar munskydd för passagerare

Tallink Silja rekommenderar sina passagerare att använda munskydd i situationer där det är svårt att hålla säkerhetsavstånd, det uppger kommunikationsdirektör Marika Nöjd.

-Men det är en rekommendation – inte ett krav. Och man behöver till exempel inte ha munskydd i restaurangerna eller i hytterna, säger hon.

Efter att omsorgsminister Krista Kiuru (SDP) i måndags aviserade obligatoriska coronatester och karantän för resenärer från riskländer uppstod förvirring i rederibranschen. Marika Nöjd säger att de haft en del avbokningar och att de jämfört med förra veckan haft få nya bokningar.

-Just nu väntar vi bara på att få nya direktiv från myndigheterna, men fram tills dess följer vi de gamla reglerna, säger hon.

En av alla öppna frågor är huruvida karantänsrekommendationer ska gälla för resenärer som kryssar till Sverige men som inte stiger iland.

-Vår tolkning är att man inte behöver sitta i karantän om man inte stiger iland, säger Marika Nöjd.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »