Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 2 september, 2020 - 15:40Uppdaterad: onsdag, 2 september, 2020 - 16:16

Tallink Silja inleder samarbetsförhandlingar inom hela koncernen

Tallink Silja inleder omfattande samarbetsförhandlingar inom hela koncernen, meddelar rederiet i ett pressmeddelande.

I dag inledde man förhandlingar om uppsägningar i Estland och Lettland och inom det finska dotterbolaget handlar det om permitteringar i stor skala. Permitteringarna gäller så gott som alla 1.200 anställda i Finland, så väl de landanställda som de som jobbar ombord på finskflaggade Silja Serenade och Baltic Princess.

-Det försämrade pandemiläget i våra länder och de resebegränsningar som finns har lett till negativa följder för vår biljettförsäljning de senaste tre veckorna, säger Tallink-koncernens vd Paavo Nogene. Enligt honom inverkar också det faktum att man inte fått besked om statsstöd till beslutet om samarbetsförhandlingar.

I våras planerade rederiet för att kunna återgå till trafiken i Sverige i höst, men än så länge finns reserestriktionerna kvar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »