Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 29 juli, 2022 - 13:15Uppdaterad: fredag, 29 juli, 2022 - 16:39
  • Färjorna Galaxy och Baltic Princess. Foto: Malin Henriksson.

Tallink Silja behöver stabila inkomster

Siffrorna för Tallink Silja Ab pekar långsamt uppåt, men bolaget är fortfarande starkt påverkat av den långa pandemin och kriget i Ukraina som medfört drastiskt ökade kostnader bland annat för bränsle, så dessa åtgärder behövs för att säkra upp stabila inkomster på lång sikt.

Så förklarar Erika Janson, som är kommunikationschef på Tallink Silja Ab i Sverige, beslutet att chartra ut fartygen Galaxy som trafikerar på linjen Stockholm-Åbo, och Silja Europa som trafikerar mellan Tallin och Helsingfors.

Avtalet gällande Galaxy innebär att 265 personer i besättningen inom Tallink Silja Ab i Sverige ska varslas om arbetsbrist.

- Hur många ålänningar som drabbas av detta vet jag inte i nuläget, säger Erika Janson.
Galaxy gör sin sista tur från Åbo den 11 september. Efter det blir det enbart Baltic Princess som kör mellan Stockholm och Åbo. I dagsläget finns det inga tankar på att Galaxy ska återkomma på linjen Stockholm-Åbo. Av den anledningen har Tallink Silja beslutat att fartyget ska byta flagg från svensk till estnisk.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »