Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 5 april, 2013 - 10:31Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Tallink köper Isabella av Viking Line

Viking Line säljer passagerarfartyget m/s Isabella till konkurrenten Tallink. Köpet blev klart i går och offentliggjordes i dag i ett börsmeddelande från Viking Line. Köpare är Hansalink Limited, som är ett dotterbolag inom Tallink Grupp-koncernen. Om allt går som planerat levereras fartyget under den här månaden och sätts av den nya ägaren i trafik mellan Stockholm och Riga. Försäljningen av m/s Isabella är ett planerat led i finansieringen av Viking Lines nya fartyg m/s Viking Grace. Det totala försäljningspriset är cirka 30 miljoner euro och medför en realisationsvinst för Viking Line på 23 miljoner euro. Isabella trafikerade linjen Åbo-Åland-Stockholm fram till januari i år då hon ersattes av nybygget Viking Grace. Meningen var att Isabella i sommar skulle ha satts in på trafiken mellan Helsingfors och Tallinn tillsammans med Viking Express. -Det är beklagligt att försäljningen skedde så nära tidpunkten då trafiken skulle inledas. Det här är givetvis också beklagligt för vår egen personal som har gjort en värdefull insats för att planera och genomföra sommartrafiken, skriver i ett pressmeddelande Viking Lines vd Mikael Backman.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »