Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 5 januari, 2018 - 16:05Uppdaterad: fredag, 5 januari, 2018 - 17:33
  • Tallgårdens ledning kritiseras i en skrivelse. Arkivfoto: Ida Jansson.

Tallgårdens ledning kritiseras

Nio personer kritiserar i en skrivelse ledningen på äldreboendet Tallgården i Sund.

Skrivelsen är undertecknad av två anställda på Tallgården, sex som jobbat där tidigare och en som är ledig. Skrivelsen har skickats till omsorgsnämnden i Sund, och enligt dess ordförande Petter Johansson skriver man bland annat ledningen har för kantiga krav på att alla i personalen måste delta i alla arbetsuppgifter på äldreboendet, och att man borde kunna välja lite vilka uppgifter man vill utföra.

Petter Johansson tycker inte att ledningen gjort något fel, utan att det är bra att man ställer krav på personalen. Nästa vecka ska omsorgsnämnden och kommunstyrelsen ha ett möte gällande skrivelsen man fått, men egentligen tycker Petter Johansson att situationen redan är löst.
- Den är till 99 procent löst redan, delvis på ett bra sätt för att arbetsledningen höjt medarbetarnas medvetande om hur det ska fungera och dels på ett tråkigt sätt i och med att flera medarbetare valt att sluta, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »