Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 24 juli, 2024 - 17:03Uppdaterad: fredag, 2 augusti, 2024 - 11:38

Tall Ships Races invigdes högtidligt

Tall Ships Races Mariehamn invigdes på onsdagseftermiddagen i Badhusparken i Mariehamn inför en stor publik.

På programmet stod musik, dans och tal av bland andra stadsfullmäktiges ordförande Johan Ehn och Raoul Mimbacas, Race Chairman för Tall Ships Races. 

– Det är fantastiskt att staden nu kunde få det här på plats och en fantastisk känsla att röra sig i hamnen och titta på fartygen, säger Johan Ehn efter invigningen.
 
Pia Nyberg som är project manager i den åländska arbetsgruppen för Tall Ships Races säger att det är skönt att nu ha kommit fram till den målbild som arbetsgruppen tog fram för två år sedan. Målet är en familjefest där det ska finnas något för alla.
 
Den unge fartygsentusiasten Kevin var en av besökarna på invigningen. Han har redan noga studerat fartygen som kommer och tittat på bilder. Favoriten bland alla skepp är ändå solklar.  
– Jag gillar klassiker, Pommern är min favorit av alla fartyg på jorden, säger han.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »