Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 9 november, 2022 - 11:24Uppdaterad: onsdag, 9 november, 2022 - 12:33
  • Systrarna Amanda och Sofia Chanfreau. Foto: Privat.

Systrarna Chanfreau nominerade till Finlandiapriset

"Giraffens hjärta är ovanligt stort" av Sofia Chanfreau och Amanda Chanfreau är en av de böcker som nominerats till Finlandiapriset i barn- och ungdomslitteratur.

Det skriver Svenska Yle på sin hemsida. Boken gavs ut av Schildts & Söderströms och förlaget skriver i ett pressmeddelande att juryn bland annat motiverar nomineringen så här:

”Läsaren rycks med för att betrakta världen med berättarens och de centrala personernas ögon, och det uppstår fascinerande kopplingar mellan fantasi och verklighet. Berättandet präglas av ett vackert språk, överraskande vändningar och humor. Lika rikliga och särpräglade är bokens illustrationer som tar läsaren till miljöer därifrån man inte vill bort.”

“Giraffens hjärta är ovanligt stort” är systrarna Chanfreaus bokdebut och den handlar om en fantasivärld där tioåriga Vera står i centrum och hon bor på Giraffön.

Sofia har skrivit texten och Amanda har illustrerat romanen.

Vilken bok som får Finlandiapriset offentliggörs onsdagen 30 november med start 19.00 i en direktsänd specialsändning på Yle TV1 och Yle Arenan. Priset delas ut av Finlands Bokstiftelse och är på 30.000 euro.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »