• Demensföreningens förra verksamhetsledare Cita Nylund menar att missnöjet på Trobergshemmet bottnar i att det är något i organisationen som inte fungerar. Foto Tua Åström
Cita Nylund:
Cita Nylund (lång version från Åland idag)
Publicerad: måndag, 11 mars, 2019 - 06:05, uppdaterad: måndag, 11 mars, 2019 - 17:20

"Symptom på en organisation som inte fungerar"

Missnöjet kring treskiftesarbete och arbetsrotation inom Trobergshemmet är bara detaljer som är symptom på att det är något i hela organisationen som inte fungerar. Det menar Cita Nylund som i dagarna avslutat sina dryga tre år som verksamhetsledare för Ålands demensförening.

Hon har själv arbetat politiskt och menar att beslutsfattare lätt kan fastna i detaljer för att man vill göra något konkret och att det ska gå fort. Men att göra organisationsstrukturförändringar är ett jättelångsamt arbete som är svårt att göra bra.
- Det behöver inte betyda att man ger en dålig vård, man ska komma ihåg att det finns många som är nöjda med vården också. Men eftersom att det finns både missnöje hos klienter och personal så behöver man titta på vad som gör att det missnöjet finns. Man botar inte sjukdomen genom att bara bota de här symtomen, säger Cita Nylund.

Fler Nyheter

Föreslår cancerscreening med MR-apparat

Runar Karlsson och Wille Valve
Kan landskapsregeringen införa prostatacancerscreening med hjälp av den nya magnetresonansapparaten man köpt in till ÅHS? Den frågan ställde Runar Karlsson (C) i lagtingets frågestund idag.

Efterlyser samordning av fisketransporter

Nyhetsnotisen i ljudformat
Finns det konkreta planer på en lösning där inte alla fiskare själva måste transportera sin fisk till Mariehamn?

80-åring smugglade snus

Nyhetsnotisen i ljudformat
En kvinna i 80-års åldern har dömts för lindrigt skattebedrägeri efter att ha fört in 140 dosor snus i landet.

Stormdrabbade i budgeten

Nyhetsnotisen i ljudformat
Landskapets budget 2020 ska innehålla ett stödpaket för skogsbrukare för att åtgärda skador efter stormen Alfrida i januari i år.

Ålands köp & sälj stoppades

Peter Grönholm rapporterar
Facebookgruppen Ålands köp & sälj stoppades av Facebook imorse. Anledningen är att Facebook granskar gruppen på grund av försäljning av djur som förekom på sidan.

Rättegång om båtmotorer

Nyhetsnotisen i ljudformat
Rättegången gällande vågen av båtmotorstölder sommaren 2016 inleddes idag. Två män i 25-årsåldern stod åtalade på nio punkter av stöld och försök till stöld.

Holmström blir ny vd på ÅPF

Nyhetsnotisen i ljudformat
Sue Holmström blir ny vd för Ålands producentförbund efter Henry Lindström som går pension.

Jomala sköt upp beslut om räddningsmyndighet

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Jomala fullmäktige bordlade ärendet om den gemensamma räddningsmyndigheten än en gång och nu ska fullmäktige ta upp det på sitt nästa möte som är den 12 november.

Skarven och Alfågeln servas för 955.000 euro

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Oy Western Shipyard Ltd dockar och utför reparationsarbeten på m/s Alfågeln för 195.000 euro under 2019.