Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 11 mars, 2019 - 06:05Uppdaterad: måndag, 11 mars, 2019 - 17:20
  • Demensföreningens förra verksamhetsledare Cita Nylund menar att missnöjet på Trobergshemmet bottnar i att det är något i organisationen som inte fungerar. Foto Tua Åström

"Symptom på en organisation som inte fungerar"

Missnöjet kring treskiftesarbete och arbetsrotation inom Trobergshemmet är bara detaljer som är symptom på att det är något i hela organisationen som inte fungerar. Det menar Cita Nylund som i dagarna avslutat sina dryga tre år som verksamhetsledare för Ålands demensförening.

Hon har själv arbetat politiskt och menar att beslutsfattare lätt kan fastna i detaljer för att man vill göra något konkret och att det ska gå fort. Men att göra organisationsstrukturförändringar är ett jättelångsamt arbete som är svårt att göra bra.
- Det behöver inte betyda att man ger en dålig vård, man ska komma ihåg att det finns många som är nöjda med vården också. Men eftersom att det finns både missnöje hos klienter och personal så behöver man titta på vad som gör att det missnöjet finns. Man botar inte sjukdomen genom att bara bota de här symtomen, säger Cita Nylund.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »