Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 29 juli, 2021 - 12:52Uppdaterad: torsdag, 29 juli, 2021 - 14:33
  • Silja Symphony kryssar till Mariehamn i stället för Visby. Foto: Tallink Silja.

Symphony till Åland på grund av hårt väder

Silja Symphony har vänt på väg till Visby och går just nu mot Mariehamn i stället, det rapporterar TV4-nyheterna.

Orsaken är att det under dagen väntas kraftiga vindbyar i och runt Visby och hamnen har stängt för alla kryssningsfartyg.

Erika Janson, kommunikationschef på Tallink Silja säger till Ålands Radio att Tallink Silja är medvetna om inresereglerna som gäller till Åland och Finland och rederiet har under dagen varit i kontakt med både ÅHS och landskapsregeringen. Eftersom fartyget ligger i Mariehamn enbart mellan klockan 18.30 och 23.30 i kväll tar passagerarna inte några coronatest på Åland, men Erika Jansson säger att de som vill gå i land får munskydd av rederiet och man har informerat gästerna per sms och högtalare om vikten av att hålla avstånd.

- Dessutom är en stor andel av de som är ombord vaccinerade och ingen får ens komma ombord på våra fartyg om man har något symtom, säger Erika Janson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »