Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 16 oktober, 2019 - 15:14Uppdaterad: torsdag, 17 oktober, 2019 - 11:36
  • Svinryggens deponi får stödet på en miljon att bygga en biogasanläggning. Arkivfoto Owe Sjöblom
  • Näringsminister Camilla Gunell s) och Svinryggen deponis vd Jesper Svanfelt. Foto Owe Sjöblom

Svinryggens deponi får stöd att bygga biogasanläggning

Svinryggens deponi får stödet från landskapet för att bygga en biogasanläggning. Det beslutade landskapsregeringen i dag.

Den andra sökanden för stödet var Ålandskomposten, men landskapsregeringen bedömde att Svinryggens deponi sammantaget har de bästa förutsättningarna. Svinryggens deponiområde ska enligt landskapets avfallsplan också utvecklas till ett centrum för avfallsverksamhet på Åland. I maj i år fattade landskapet beslut om principer för beviljande av investeringsstöd för att bygga en biogasanläggning på Åland. Målet är att skapa förutsättningar för en hållbar hantering av bioavfall där produkter som biogas och näringsämnen tas tillvara på ett effektivt sätt. Det maximala stödet var en miljon euro men stödets storlek påverkas av anläggningens kostnad som beräknas bli 4,1 miljoner euro och då blir stödet 800.000 euro.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »