Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 3 februari, 2022 - 09:57Uppdaterad: torsdag, 3 februari, 2022 - 20:50

Sverige slopar restriktionerna

Sverige slopar merparten av alla coronarestriktioner från den nionde februari. Det meddelade statsmininster Magdalena Andersson (S) på en pressträff nu på morgonen.

-Vi har nu ett nytt läge när det gäller covid-19. Det finns en ökad samlad kunskap om sjukdomen och att omikronvrianten ger lindrigare symptom, vi har ett ökat vaccinationsskydd och ökade fall av genomgången sjukdom. Dessutom har läget inom sjukvården, särskilt intensivvården, stabiliserat sig, sade statsminister Magdalena Andersson.

Bland de restriktioner som tas bort finns de om allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, serveringsställen, handelsplatser, cuper och tävlingar och större sociala sammankomster.

På pressträffen framhölls att smittotalen är fortsatt höga men att man ändå nu tar bort klassificeringen av covid-19 som en allmänfarlig sjukdom.

-På onsdag kan samhället börja återgå till det normala, men vi håller kvar en vaksamhet om läget skulle ändra igen, sa socialminister Lena Hallengren (S).

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »