Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 9 september, 2010 - 15:25Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Svenskans ställning het potatis igen

-Det är chockerande att landets statsminister uttrycker sig i de här ordalagen. Så kommenterar statsvetare Göran Djupsund de senaste turerna kring diskussionen om svenskans ställning i Finland. Både näringsminister Mauri Pekkarinen och statsminister Mari Kiviniemi, centern, har uttryckt att svenskan har en alltför priviligierad ställning i Finland, detta efter Karlebyfrågan fick sin lösning och nu ska orienteras söderut. Enligt Göran Djupsund håller det på att bli mer rumsrent att uttrycka sig i negativa ordalag om svenskan.Centerns ordförande på Åland, Veronica Thörnroos, är även hon bekymrad.-Inom åländska centern har vi inte diskuterat detta, men vi har ett inplanerat besök till centern i riket och då ska vi ta upp frågan, säger Thörnroos.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »