Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 29 december, 2010 - 12:06Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Svenska och praktik ger jobb

Svenskundervisning med koppling till arbetslivet, det är vägen till en lyckad integration enligt Medis där man sedan några månader har hållit kursen integration.ax. Genom att varva svenskundervisning med yrkespraktik ska kursen ge en skjuts framåt för de inflyttade som har utbildning och arbetslivserfarenhet från sitt hemland, men som inte lyckats få jobb inom sin bransch på Åland. Efterfrågan till höstens kursstart var stor, till tolv platser var det dubbelt så många sökande. -Det har saknats den här typen av utbildningsmöjlighet på Åland. Det är svårare att få jobb när man inte har kontakter, och en sådan här kurs med arbetsplatspraktik kan öppna dörrarna, säger projektledare Maria Christensen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »