Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 9 juli, 2021 - 18:15
  • Fastighetsmäklare struken ur registret.

Svenska mäklaren tvingas upphöra med sin verksamhet

Den svenska mäklare som specialiserat sig på att förmedla åländska fastigheter till svenska spekulanter, stryks ur registret över fastighetsmäklare. Det innebär i sin tur att han inte längre får verka som mäklare på Åland, ett beslut som gäller omedelbart från det att det fattats.

Ålands radio har tidigare rapporterat om mäklarens bakgrund. Han har bland annat gjort en konkurs där konkursförvaltaren anmält flera avvikelser från vad lagstiftningen kräver. Han söks dessutom av Kronofogden i Sverige på grund av tidigare misslyckade affärer i Thailand och Spanien som resulterat i stora personliga skulder. Han är inte dömd för något brott, men han förekommer i ett 40-tal olika mål i tingsrätt och hovrätt.

Enligt fastighetsmäklarlagen på Åland måste en mäklare anses vara tillförlitlig. Landskapsregeringen beslutar nu att han inte är det, och skälet är ett avtalsbrott som ska ha skett i Sverige.

Beslutet innebär att mannen nu inte längre har rätt att verka som mäklare på Åland. Följer han inte beslutet kan han åläggas att betala ett vite.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »