Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 27 december, 2017 - 07:19Uppdaterad: onsdag, 27 december, 2017 - 07:47
  • Svensk polis vill att svensk alkohollag ska gälla på kryssningsfartyg i Östersjön. Arkivfoto.

Svensk lag föreslås för kryssningsfartyg

Svensk alkohollagstiftning borde gälla ombord på kryssningsfartygen. Det tycker polisen Olof Bratthall i Stockholm som intervjuats av Sveriges radio.

- Med överservering på båtarna följer våldsbrott, våldtäkter, sexuella ofredanden. Det är ett oerhört lidande för personen som blir utsatt och en kostnad för samhället. Så får vi en lagändring som innebär att polisen kan bedriva myndighetsutövning mot rederiernas överservering av alkohol kommer vi även att kunna påverka situationen, säger Olof Bratthall till Sveriges radio.

Under 2017 har det enligt Sveriges radio anmälts 35 sexualbrott varav 19 våldtäkter från kryssningsfartygen. I statistiken ingår inte brott som anmälts i Finland eller på en lokal vårdcentral.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »