• Trafiken till och från Kapellskär påverkas inte av hamnstrejken. Pressbild: Viking Line.
Publicerad: onsdag, 23 januari, 2019 - 15:31

Svensk hamnstrejk påverkar inte Kapellskär

Den strejk och lockout som imorgon påbörjas bland svenska hamnarbetare kommer inte att påverka trafiken till och från Kapellskär, detta eftersom Kapellskär inte anställer några hamnarbetare utan sköts av av Transportavdelningens personal.

Det säger Peter Lundman, driftchef på Kapellskärs hamn. Stockholms hamn, å andra sidan, kommer att beröras av strejken, men för tillfället ser det inte ut som att det kommer att innebära några problem för trafiken till och från Åland.
- Vi tror inte att det påverkar oss i någon större omfattning. Man har ju valt att göra ett undantag för passagerarfartyg så det är främst för containerfartyg som strejken och lockouten får konsekvenser, säger Camilla Strümpel, kommunikationschef för Stockholms hamn.

Om strejken och lockouten förlängs vill Strümpel inte spekulera i.
- Det är en konflikt som ligger på en mer central nivå och som vi egentligen inte är inblandade i, så vi vet egentligen inte, men läget ser rätt låst ut.

Fler Nyheter

Utryckning till Pommern

Brandalarmet gick på museifartyget Pommern vid lunchtid på söndagen.

Uppdaterad: Ålänning försvunnen i Stockholm

En åländsk man i 75-årsåldern anmäldes försvunnen vid 17.30-tiden på lördagen, det skriver Aftonbladet.

Berusade sysselsatte polisen

Alkohol var inblandat i flera av polisens uppdrag på lördagen.

Finansutskottet vill utreda tunnel till Föglö

Mot bakgrund av lagtingets uppmaning att säga upp avtalet för färjetrafik mellan Svinö och Mellanholmen uppmanar Finans- och näringsutskottet...

Ett femtiotal brott gav flera unga män fängelsedomar

Nyhetsnotisen i ljudform:
Idag kom domen mot 5 unga män som bland annat brutit sig in på Pub Stallhagen och Germundö alpin. Männen dömdes på ett femtiotal olika åtalspunkter efter en rättegång med 10 olika målsäganden i Ålands tingsrätt.

Ålänningar handlade på drogsajt

Nyhetsnotisen i ljudform:
Ett antal ålänningar finns bland de tusentals brottsmisstänkta som Tullen, Centralkriminalpolisen och polisinrättningar i Finland utreder efter ett beslag mot näthandelsplatsen Silkkitie. Där har man kunnat köpa och sälja bland annat narkotika, dopningsmedel och i viss mån vapen.

Centerveteraner om regeringskrisen: Brett missnöje eller ”paybacktime”?

Centerns Roger Nordlund och Harry Jansson:
-Det är en stark åtgärd och det måste finnas ett bredare missnöje i grunden, säger talman och Roger Nordlund (C ) om regeringskrisen i Helsingfors.

LR ger fortsatt stöd för förnyelsebart bränsle

Nyhetsnotisen i ljudform:
Landskapsregeringen har beslutat att 60 000 euro ska reserveras i budgeten för att landsortsbussarna ska fortsätta köra med förnyelsebart bränsle även under 2020.

MGF kan bli årets förening i svenskfinland

Nyhetsnotisen i ljudform:
Mariehamns gymnastikförening kan bli årets förening i svenskfinland. Dom är nominerade tillsammans med orienteringsklubben OK Trian från Östnyland och friidrottsföreningen Vasa IS.