Publicerad: fredag, 28 juni, 2019 - 06:34

Svårt med tidsfrister i barnskyddsärenden

Många kommuner klarar inte av att hantera alla barnskyddsärenden inom de tidsfrister som lagen om barnskydd förutsätter.

Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet ÅMHM har gjort en tillsyn av kommunernas behandlingstider inom barnskyddet och Kumlinge, Sund, Geta, Mariehamn, Lemland, Jomala och Finström har inte uppfyllt de krav på tidsfrister som finns inom barnskyddet under perioden oktober 2018 till mars 2019. Enligt lagen ska socialarbetaren efter att ett barnskyddsarbete inletts senast den sjunde vardagen efter att en anmälan mottagits avgöra om en utredning ska inledas eller inte. Kommunerna lyckas i de flesta fall avgöra detta i tid men inte i alla. Kökar och Föglö hade inga rapporterade barnskyddsärenden under perioden.

Fler Nyheter

Utryckning till Pommern

Brandalarmet gick på museifartyget Pommern vid lunchtid på söndagen.

Uppdaterad: Ålänning försvunnen i Stockholm

En åländsk man i 75-årsåldern anmäldes försvunnen vid 17.30-tiden på lördagen, det skriver Aftonbladet.

Berusade sysselsatte polisen

Alkohol var inblandat i flera av polisens uppdrag på lördagen.

Finansutskottet vill utreda tunnel till Föglö

Mot bakgrund av lagtingets uppmaning att säga upp avtalet för färjetrafik mellan Svinö och Mellanholmen uppmanar Finans- och näringsutskottet...

Ett femtiotal brott gav flera unga män fängelsedomar

Nyhetsnotisen i ljudform:
Idag kom domen mot 5 unga män som bland annat brutit sig in på Pub Stallhagen och Germundö alpin. Männen dömdes på ett femtiotal olika åtalspunkter efter en rättegång med 10 olika målsäganden i Ålands tingsrätt.

Ålänningar handlade på drogsajt

Nyhetsnotisen i ljudform:
Ett antal ålänningar finns bland de tusentals brottsmisstänkta som Tullen, Centralkriminalpolisen och polisinrättningar i Finland utreder efter ett beslag mot näthandelsplatsen Silkkitie. Där har man kunnat köpa och sälja bland annat narkotika, dopningsmedel och i viss mån vapen.

Centerveteraner om regeringskrisen: Brett missnöje eller ”paybacktime”?

Centerns Roger Nordlund och Harry Jansson:
-Det är en stark åtgärd och det måste finnas ett bredare missnöje i grunden, säger talman och Roger Nordlund (C ) om regeringskrisen i Helsingfors.

LR ger fortsatt stöd för förnyelsebart bränsle

Nyhetsnotisen i ljudform:
Landskapsregeringen har beslutat att 60 000 euro ska reserveras i budgeten för att landsortsbussarna ska fortsätta köra med förnyelsebart bränsle även under 2020.

MGF kan bli årets förening i svenskfinland

Nyhetsnotisen i ljudform:
Mariehamns gymnastikförening kan bli årets förening i svenskfinland. Dom är nominerade tillsammans med orienteringsklubben OK Trian från Östnyland och friidrottsföreningen Vasa IS.