Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 13 oktober, 2017 - 15:47Uppdaterad: fredag, 13 oktober, 2017 - 17:42
  • Lilla holmen drabbades hårt av fågelinfluensan förra året. Det går inte att förebygga att fågelinfluensan drabbar Åland igen, enligt miljöbyråns chef. Arkivfoto.

Svårt förebygga fågelinfluensa

- Man kan inte vidta några förebyggande åtgärder för att hindra att Åland drabbas av fågelinfluensa igen, men det bör finnas en beredskap för hur man ska agera när en sådan situation uppstår.

Det säger Helena Blomqvist som är vikarierande avdelningschef på social- och miljöavdelningen vid Ålands landskapsregering.

Enligt henne finns det i dagsläget ingen specifik handlingsplan för fågelinfluensa, men landskapsregeringen jobbar kontinuerligt med att se över sina rutiner kring hur man ska hantera smittsamma djursjukdomar.

- Vi klarade arbetet rätt så bra förra gången Åland drabbades av fågelinfluensa och idag har vi en ännu bättre situation tack vare att vi har en landskapsveterinär i tjänst, säger Helena Blomqvist.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »