Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 16 januari, 2019 - 05:46Uppdaterad: onsdag, 16 januari, 2019 - 06:14
  • Ålands elandelslag. Foto: Malin Lundberg.

Svårt för ÅEA att veta var alla bor

Det är rätt vanligt på Åland att man flyttar permanent till stugan. Problemet just nu, åtminstone för Ålands elandelslag, är att man gör det utan att berätta för andelslaget att man bytt adress.

- De borde anmäla att nu bor vi här permanent, så att vi får uppdatera våra register, säger andelslagets elnätschef, Jan Lindgrén.

Under arbetet med att reparera elnätet har man konsekvent prioriterat att återställa elen till adresser som i det egna registret flaggats som just permanenta bostäder, och följaktligen prioriterat ned adresser som flaggats som sommarbostäder. Det här innebär samtidigt att de som flyttat sitt permanentboende till en sommarbostad hör till de som riskerar att få tillbaka strömmen absolut sist.

I går meddelade elandelslagets vd David Karlsson att alla fast bosatta borde få strömmen tillbaka innan tisdagen var över. Nu på onsdagsmorgonen återstår 262 strömlösa kunder, som alltså borde vara sommarbostäder.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »