Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 14 december, 2018 - 05:57Uppdaterad: fredag, 14 december, 2018 - 06:00

Svar om övergödda träsket Träsk

Utbyggnaden av avloppsledningsnätet i Sund är ett sätt att förbättra situationen i det övergödda träsket Träsk. Det framgår av kommunstyrelsens svar på en skrivelse där kommunen uppmanas engagera sig i ärendet.

Vattenkvaliteten i Träsket och dess tillrinning inventerades för ett par år sedan. Då pekades bland annat fiskodlingen i Guttorp och komposten i Gunnarsby som de största utsläppskällorna, övriga som nämndes var enskilda avlopp och lantbruk.

I svaret på skrivelsen sägs att kommunen inom ramen för sitt ansvarsområde medverkar till att avloppen från bostäder och kontor vid fiskodlingen kan ledas till avloppsledningsnät och att utbyggnaden av nätet skapar förutsättningar för anslutning av bostads- och fritidshus inom tillrinningsområdet. I samband med utbyggnaden läggs också en extra ledning fram till Gunnarsbyvägen för att kunna ansluta Ålandskomposten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »