Publicerad: fredag, 14 augusti, 2020 - 16:10
  • Foto: Victor Enberg, ÅRTV

Svar om nya rekommendationer dröjer

Landskapsregeringen kommer tidigast på måndag uttala sig om hur riksregeringens nya rekommendationer ska implementeras på Åland, det uppger landskapsläkare Knut Lönnroth.

-Vi väntar tills på måndag så att vi hinner samla ihop tillräckligt med konkret information. Det tar tid för oss att processa detta och viss information finns fortfarande bara på finska, säger han.

Det handlar dels om rekommendationen om munskydd men också eventuella obligatoriska coronaprov och karantänskrav för resenärer från högriskländer.

Kirsi Varhila, kanslichef på social- och hälsovårdsministeriet, sa på riksregeringens presskonferens på torsdagen att kommunerna ska förse munskydd åt personer som inte har råd att köpa dem. Knut Lönnroth uppger att också den frågan diskuteras som bäst inom landskapsregeringen.

-Det är ett ansvar som kommunerna har, men det är också något vi diskuterar om landskapsregeringen behöver samordna eller ta fullt ansvar för, säger han.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »