Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 13 september, 2013 - 16:13Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Sundman om polisens nya profil

-Det är rimligt att satsa pengar för att få en mer åländsk profil på polisen, även om det är kärva ekonomiska tider. Det säger Obunden samlings Danne Sundman som varit ordförande för en arbetsgrupp med uppgift att se över polisens åländska profil. Enligt Danne Sundman är arbetsgruppens förslag till åtgärder en kompromiss mellan att kunna fungera på ett kostnadseffektivt sätt och ändå ha en åländsk profil. Arbetsgruppen föreslår en del små åtgärder, bland annat nytt utseende på polisbilarna och en ny grafisk profil. Man konstaterar också att den åländska polisen är beroende av samarbete med den finländska polisen när det gäller uniformer och tekniska system. -Vi har tyvärr inget val. Om vi ska ha polisen under självstyrelsen måste vi ta den hjälp vi får, säger Danne Sundman.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »