Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 5 juli, 2022 - 16:57

Sundets vatten genomför spolningar

Sundets vatten genomför den här veckan spolningar av ledningsnätet sedan det blivit känt att vattenprover visat på förekomsten av hinnkräftor och nematoder i ledningsnätet på vissa ställen.

Enligt Tom Berglund, ordförande för andelslaget Sundets vatten, genomförs spolningarna i samråd med Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet för att få bukt med problemet. Något som kommer att kunna bekräftas genom nya provtagningar. Abonnenter till Sundets Vatten ska inte behöva vidta några särskilda åtgärder, eftersom det är helt ofarligt att dricka vattnet. Det man ändå kan göra på egen hand är att kontrollera filtret som sitter i ändan av vattenkranen och vid behov koka eller byta ut det, om man misstänker ansamling av organismer i filtret.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »