Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 31 januari, 2024 - 11:14Uppdaterad: torsdag, 1 februari, 2024 - 11:47
  • Johan Sundblom är ny vd för Åland Post. Pressbild.

Sundblom ny vd för Åland Post

Johan Sundblom har utsetts till ny vd för Åland Post, han har varit tf vd sedan början av oktober förra året då Henrik Lundberg fick lämna posten. 

2011 började Johan Sundblom som ekonomichef för Åland Post och sedan 2015 har han varit ställföreträdande vd.

– Det var en intern rekryering då Posten har en lite speciell historia med det som hände under hösten med domar och med uppsägningar. Vi har sett det som viktigt att personalen och företaget kan ha så bra stabilitet som möjligt, säger Roger Nordlund, styrelseordförande för Åland Post.  
På frågan hur höstens händelser märkts av vid tillsättandet av Sundblom svarar Roger Nordlund att den nya styrelsen som tillträdde i oktober haft som främsta prioritet att tillsätta en ny affärsområdeschef i Vanda och att man sedan prioriterat vd posten. Ett stort förtroende har under tiden vuxit fram för Johan Sundblom, säger Nordlund.

Dessutom rekryterades Jari Hyle till affärsområdeschef för Axla i Vanda i början av januari, Tommi Jokitalo blir ny ekonomichef och Björn Tennström är affärsområdeschef för det nya affärsområdet Print & Distribution. 

Johan Sundblom gästar Ålands Radio i morgon, torsdag, klockan 07.40.

Uppdaterad 15:47 med kommentar av Roger Nordlund.

 

Intervju med Johan Sundblom.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »